kulkutautiset

 

Vuosi 2017 lähenee loppuaan. Se on ollut meille kulkutautisille hyvä matkailuvuosi. Olemme päässeet nauttimaan Malediivien rantaparatiisista, piipahtamaan Tallinnassa, seikkailemaan Dolomiittien vuoristossa ja osallistumaan Venetsian juhlahumuun. Olemme kuunnelleet kuiskauksia antiikin ajalta Ateenassa ja ihmetelleet jouluun valmistautuvaa Kööpenhaminaa. Arkikiireiden vuoksi blogi on päivittynyt hitaasti, mutta kuitenkin varmasti. Lukijoiden 10 suosikkia kuluneen vuoden aikana ovat olleet seuraavat:

 

10. Banana Republic – Muzunguna matkalla Ugandassa

Matkastamme Ugandaan on jo muutama vuosi aikaa ja tarinat sieltä ovat hautautuneet vanhan blogin myötä arkistoon. Koska tämä Afrikan helmi, uskomattoman vihreä ja kaunis maa, vei pienen palan sydäntämme, eikä Uganda suomalaisten keskuudessa ole kovinkaan tunnettu matkailukohde, olen pari näistä jutuista nostanut korjauksin tämänkin blogin puolelle. Ensi vuonna tarinat Ugandasta saavat todennäköisesti jatkoa, niitä riittää vielä monen postauksen verran. Tässä kyseisessä postauksessa käsitellään ajatuksia ja tunnelmia Ugandassa matkustamisesta yleisesti, ei niinkään yksittäisiä kohteita maassa.

 

 

9. Malediivit: Pieni hetki itselle maailman kauneimmassa spassa

Seuraavana suosikkina listalla on mielikuvamatka Malediiveille spavierailun merkeissä. Karista hetkeksi harteilta arkiset huolet ja nauti rauhoittavasta tunnelmasta maailman kauneimmassa spassa.

 

 

8. IgTT: Minireissumiehen matkat – Toinen vuosi

Monessa muussa matkablogissa tehdään vuosiyhteenvetoja reissujen suhteen juurikin vuoden vaihtuessa. Kulkutautiset kasaavat vuoden matkat Minireissumiehen täyttäessä vuosia kesällä. Pienen herran toisen vuoden matkakatsaus on ollut suosiossanne. Tästä linkistä pääset kurkkaamaan myös ensimmäisen vuoden matkakatsauksen, vaikkakaan tämä postaus ei tänä vuonna suosituimpien listalle kuulunutkaan.

 

 

7. Surrealistinen Seceda ja Dolomiittien kauneimmat vuorenhuiput

Yksi Dolomiittien road tripimme kohokohdista oli Secedan upeine vuorenhuippuineen. Tämä helposti Ortiseista kaapelihissillä saavutettavissa oleva kohde täytti kaikki odotukset, jotka kuvien perusteella olivat muodostuneet. Suoraan kuin jostain fantasiaelokuvasta olevaa maisemaa voisi katsella loputtomiin. Tämä on ainoa Italian reissulta blogin tämän vuoden top 10 -listalle päässyt postaus, mutta jos yksi pitää valita, niin kyllä se varmaankin olisi juuri nämä maisemat.

 

 

6. Matka, joka antoi siivet

Olen erityisen iloinen, että juuri tätä postausta on luettu runsaasti, sillä tällä matkalla on aivan erityinen paikka sydämessäni. Se ei varsinaisesti ole “elämäni matka”, sen aika tuli myöhemmin, mutta tämä on matka, jonka ansiosta siivet ovat kantaneet maailman ääriin saakka ja uskallus on riittänyt toteuttaa villeimmätkin matkaunelmat. Tämä matka reissattiin yli 9 vuotta sitten ja sen aikana taitettiin maitse noin 11 000 kilometrin matka halki Kiinan, Mongolian ja Venäjän – Hongkongista junalla juhannukseksi kotiin.

 

 

5. Pilvistä paratiisiin

Malediivien postaukset ovat olleet suosittuja, ja miksipä ei, sillä kohde on monen unelmalistalla. Tässä postauksessa vasta liidellään paratiisisaarten yllä, mutta jo saapuminen maahan on niin erityinen kokemus, että siitä kannattaa kirjoittaa ihan oma postauksensa!

 

 

4. Päiväretki Kreetalla: Hanian tunnelmallinen venetsialainen satama

Huolimatta siitä, että Kreetan postaukset on kirjoitettu pitkälti syksyn 2015 ja kevään 2016 aikana, niistä kaksi roikkuu edelleen luetuimpien postausten listalla. Näihin postauksiin tulee paljon trafiikkia Googlen kautta, taitavat suomalaiset etsiä tietoa suosikkimatkakohteestaan. Jos Länsi-Kreetalle suuntaat, kannattaa Hanian hieno satama ehdottomasti ottaa ohjelmaan mukaan!

 

 

3. 11 vinkkiä matkalle Namibiaan

Tämäkin on vanha postaus, vuoden 2016 alkupuolella kirjoitettu, mutta olen erityisen iloinen, että se keikkuu edelleen luetuimpien listalla. Namibia on nimittäin ihana maa – helppo kohde aloittaa Afrikan matkailu ja kiinnostava kokeneellekin Afrikan matkaajalle. Se on aktiivilomailijan unelmakohde, mutta nähtävää ja tehtävää riittää monen tyyppiselle matkailijalle. Tämän yhden lähes aution maan rajojen sisällä voit nähdä maailman toiseksi suurimman kanjonin, kokea maailman vanhimmat aavikon, juosta alas punahiekkaisia dyynejä, nähdä (ja haistaa!) maailman suurimman hyljeyhdyskunnan, testata rajojasi extremeurheilun parissa, bongailla villieläimiä yhdessä eteläisen Afrikan upeimmista puistoista tai vaikkapa lähteä usean päivän melontareissulle. Joko mennään?!

 

 

2. Kreetan auringon alla – Platanias halki, poikki ja pinoon

Kuten jo aiemmin mainitsin, nämä Kreetan postauksen ovat kestosuosikkeja. Tämä kyseinen postaus suomalaisten suosikkikohteesta Plataniaksesta, on säännönmukaisesti tilastoissa kärkisijoilla. Ja mikäpä siinä, sillä nyt näitä kuvia katsellessa täytyy todeta, että onhan tuo Kreetan rantakylä aivan mahtava paikka viettää vaikkapa rentoa ja leppoisaa syyslomaa lempeässä auringonpaisteessa kreikkalaisista herkkuruuista nauttien.

 

 

1. IgTT: Malediivit – lomailijan taivas

Kaikkein luetuin postaus kuluneen vuoden aikana on – yllätys, yllätys – Malediiveilta! Kuten emme mekään, selvästi lukijatkaan eivät voi vastustaa näitä paratiisirantoja. Ollapa nyt tuolla palmujen alla valkoisella hiekalla turkoosin veden äärellä, tai vielä parempaa, ilmapullot selässä pinnan alla! Kahdesti olemme Malediiveilla lomailleet, ja uskon meidän vielä palaavan, koska eihän näistä maisemista saa tarpeeksi millään…

 

 

Tässäpä kymmenen vuonna 2017 luetuinta postausta. Kuten jo aiemmin mainitsin, arkikiireistä johtuen blogin päivitystahti on ollut verkkainen. Uudenvuoden toiveeni (ei sentään lupaus, sillä mistä sitä elämästä ikinä tietää) onkin pieni boostaus tahtiin. Juttujen aiheita on takataskussa vieläkin lisää Malediiveilta, Italiasta, Yhdysvaltojen länsirannikolta, Tanskasta ja Kreikasta ja lisäksi runsaasti arkistojen helmiä eksoottisemmista kohteista Afrikassa ja Aasiassa, joita en malta olla julkaisematta tänne.

Matkailuvuosi 2018 starttaa mitä upeimmalla tavalla, nimittäin viiden viikon matkalla Uuteen-Seelantiin ja Hongkongiin. Lähtöön on aikaa kaksi viikkoa ja reissun tunnelmia voi seurata reaaliajassa parhaiten Instagramissa. Laita Kulkutautisten tili seurantaan!

Mahtavaa ja reissurikasta uutta vuotta kaikille!

 

24 Comments

 1. Janni / Lentopelko

  31/12/2017 at 11:31

  Onpas hauska kuva Namibiasta, ja paikka kuulostaa muutenkin ihanalta! Koskahan Afrikka tulisi itselle ajankohtaiseksi… Ihan älytön myös tuo vuorenhuippukuva! Ihanalta kuulostaa teidän alkuvuoden suunnitelmat, täytyypä seurailla instan puolella. Hyvää uutta vuotta 2018! 🙂

  Reply
  • Henna

   06/01/2018 at 17:06

   Namibia on ihan tosi valloittava maa, ja tosiaan helppo kohde aloittaa Afrikan matkailu, jos manner ennestään ei ole tuttu 🙂 Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Reply
 2. Teija / Lähdetään taas

  31/12/2017 at 13:27

  Teillä on tosiaan ollut hieno matkavuosi, ja ihanalta kuulostaa myös tämän vuoden aloitus! Ihanaa matkaa!

  Reply
  • Henna

   06/01/2018 at 17:17

   Kiitos, tämä on varmasti mainio startti tälle vuodelle, vaikka loppuvuosi taitaakin olla muuttuvien työkuvioiden vuoksi aika vähämatkainen, mutta eiköhän tämän 5 viikon matkan voimin hetken jaksa 🙂

   Reply
 3. VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA

  31/12/2017 at 15:28

  Muistan itsekin lukeneeni ja haaveilleeni Malediiveistä noiden postauksien kautta. Unelmointi näköjään jatkuu teidän Uuden-Seelannin matkan myötä, tulee varmaan upea reissu.

  Reply
  • Henna

   06/01/2018 at 17:18

   Uskoisin näin, odotan innolla Uutta-Seelantia! 🙂 Malediivien juttujakin on vielä muutama kirjoittamatta, joten täältä pesee! 😀

   Reply
 4. Heidi / Fiiliksiä & hetkiä

  31/12/2017 at 21:46

  Ompas ollut monenlaista 🙂 Upeita kuvia. Tuo on kyllä hauskaa matkablogeissa, että googlesta saapuu pitkänkin ajan päästä lukijoita, sehän on hienoa – etsivä löytää 🙂 Mukavia reissuja!

  Reply
  • Henna

   06/01/2018 at 17:41

   2017 oli tosiaan monipuolinen matkailuvuosi 🙂 Ja Googlesta tulee itsekin löydettyä kaikenlaista matkoja suunnitellessa. Toivottavasti joku saa näistä meidänkin jutuista jotain irti omia suunnitelmia tehdessä 🙂

   Reply
 5. Marja

  01/01/2018 at 18:20

  Vau, mielenkiintoisia kohteita kaikki! Namibiasta erityisesti olen haaveillut jo pitkään. Hyvää matkaa ja vuotta 2018 muutenkin! Täytyypä seurata teitä tarkemmin tänä vuonna:)

  Reply
  • Henna

   07/01/2018 at 00:10

   Kiitos! 🙂 Namibia on mahtava, suosittelen lämpimästi!

   Reply
 6. Sofia / Project Forever

  02/01/2018 at 11:56

  Teillä on ollut huikea matkavuosi! Malediivit olisi kyllä unelmakohde, mutta mieleen näistä jutuista erityisesti jäi tuo Dolomiittien postaus – olen haaveillut reissusta sinne siitä lähtien. Tänä vuonna se ei kuitenkaan mahdu suunnitelmiini, toivottavasti ensivuonna!

  Reply
  • Henna

   07/01/2018 at 00:11

   Toivotaan, että ensi vuonna Dolomiitit mahtuu reissulistalle! Meidänkin haaveet alueesta alkoivat muiden matkablogien myötä ja Dolomiitit todellakin lunastivat korkeat odotukset 🙂

   Reply
 7. Christa

  02/01/2018 at 14:23

  Malediivit on tosiaan kyllä paratiisi. Me olemme menossa sinne toista kertaa helmikuussa. Ensimmäinen kerta oli resortissa miehen kanssa kahdenkesken, kun juhlistettiin 10 v hääpäivää kaksi vuotta sitten. Tällä kertaa menemme tutustumaan paikallissaariin.

  Ihana vuosi teillä kyllä muutenkin takana!

  Reply
  • Henna

   07/01/2018 at 00:12

   Meillekin tämä oli toinen kerta Malediiveilla ja kovasti toivon, että pääsemme vielä joskus palaamaan, sillä se maa on silkkaa kultaa! 🙂

   Reply
 8. Mika / Lähtöportti

  03/01/2018 at 19:50

  Hienoa että tuo siivet antanut matka on noin hyvin luettu, sillä se postaus todellakin ansaitsee tulla löydetyksi! Toinen mun suosikki olisi se “Miksi matkustan?” parin vuoden takaa 🙂 Musta niin tuntuu, että Seceda huutaa mun nimeä, mutta en vaan tiedä milloin sinne ehtisi. Kahdet lennot on nyt Italiaan varattuna, mutta muualle 😀

  Reply
  • Henna

   09/01/2018 at 17:18

   Minäkin olin tosiaan tästä kovin iloinen ja samoin tuo toinen teksti on omakin suosikkini 🙂 Olen myös melko varma, että Secada huutaa sinun nimeäsi aika kovaa… ja Dolomiitit muutenkin. Mites ensi syksynä? 🙂

   Reply
 9. Pirkko / Meriharakka

  04/01/2018 at 20:29

  Kiva kooste. Itse bongasin täältä Kreetan ja Hanian, sillä haaveilen palaavani vielä joskus Kreetalle käydäkseni Spinalongalla 🙂

  Reply
  • Henna

   09/01/2018 at 17:20

   Sepä olisikin kiinnostava kohde, vaikka taitaa olla järkevämpää asustaa Agios Nikolaoksen seudulla, ellei sitten autoile läpi koko saaren, joka ei ole huono idea sekään!

   Reply
 10. Rosa

  05/01/2018 at 09:41

  Lomailijan taivas kuulostaa paikalta, jota ei todellakaan kannata vastustaa. Täytyy lisätä omalle matkahaavelistalle. Hyvää reissuvuotta 2018 teille!

  Reply
  • Henna

   09/01/2018 at 17:21

   Ei todellakaan kannata, listalle vaan! 😀 Hyvää reissuvuotta sinullekin!

   Reply
 11. Virpi/ Hätälasku matkablogi

  05/01/2018 at 21:18

  Kreetan postaukset ovat olleet omassakin blogissani (vanhassa) kaikkein luetuimpia joten täytyy varmasti siirtää ne myös tähän uuteen blogiin.
  Kiva postaus ja aika makeasti alkaa teidän tämä vuosi! Ihanaa matkailuvuotta teille!

  Reply
  • Henna

   09/01/2018 at 17:21

   Kannattanee, sen verran niihin tuntuu tosiaan olevan meilläkin trafiikkia. Mukavaa matkailuvuotta myös sinulle! 🙂

   Reply
 12. Anna | Muuttolintu.com

  06/01/2018 at 06:43

  En yhtään ihmettele, että Malediivien postaukset kiinnostaa, on se vaan semmoinen paratiisi! Sohvalta kelpaa lukea juttuja ja ihastella kuvia vaikka ei olisi lähdössäkään sinne suuntaan lähiaikoina. Tosin toivon, että lähivuosina pääsisin sinne uudestaan, Malediivit on kuitenkin jäänyt omaan mieleen kenties jopa ýkkössuosikkina kaikista paratiisisaarista <3

  Reply
  • Henna

   09/01/2018 at 17:22

   Teillä on varmasti aika monet vertailukohteet noista paratiisisaarista 😀 Minäkin haluaisin vielä ainakin kolmannen kerran, ja tuskin se hinku siihenkään laantuu… 🙂 Toivottavasti pääsette sinne pian takaisin!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram