kulkutautiset

Malediivit: Pieni hetki itselle maailman kauneimmassa spassa

Lähdetäänpä pienelle mielikuvamatkalle.

Kuvittele käveleväsi hiljakseen pitkin paratiisisaaren rantaa, kohti saaren päädystä lähtevää laituria. Meri kimmeltää ja palmut kahisevat. Silloin tällöin suuri lepakko lennähtää palmun latvasta toiseen. Aaltoja ei oikeastaan ole. Varpaasi uppoavat veden rajassa rantahiekkaan lämpimän veden huuhdellessa nilkkoja.

Rauhallisesti kävellen ja ympäristöstä nauttien saavutat pian laiturin, sillä saari ei ole suuri. Laiturin päässä on vesiruukkuja, jotta hiekat voi huuhdella jaloista pois. Pitkä laituri vie kohti water villoja, veden päälle rakennettuja hotellihuoneita. Ennen niitä laiturin alkupäässä sijaitsee kuitenkin myös veden päälle rakennettu spa, ja sinne olet juuri nyt suuntaamassa.

Malediivit_spa-6

Malediivit_spa-1

Malediivit_spa-3

Malediivit_spa-16

Tervetuloa, istu hetkeksi alas, hän sanoo, tässä kostea pyyhe sekä hieman juotavaa.

Istuudut sohvalle ja katselet avoimista ikkunoista avautuvaa maisemaa. Se on kuin suoraan postikortista, ja silti totisinta totta, vaikket sitä ihan joka hetki täysin uskokaan. Viileä pyyhe tuntuu erikoiselta lämpimiin sellaisiin tottuneilla kasvoilla, mutta trooppisessa ilmastossa toimii tietysti mainiosti.

Hetken kuluttua eteesi tuodaan erilaisia tuoksuöljyvaihtoehtoja. Niitä sivellään kädellesi, jotta voisit valita, mitä niistä haluat hieronnassa käytettävän. Basilikaa sisältävä valikoituu lopulta voittajaksi, sillä pirteä ja raikas tuoksu miellyttää juuri nyt. Seuraavaksi saat valita korista sileän kiven. Poimit kasasta yhden hieman ihmetellen. Käännä se, hän sanoo. Käännät kiven ja huomaat, että sen toiselle puolelle on kirjoitettu hope – toivo. Uteliaisuus herää. Haluaisit kääntää korin jokaisen kiven ja katsoa, mitä niissä lukee. Love olisi melko varma arvaus, samoin happiness, mutta mitä muuta korista löytyisikään… On kuitenkin aika lähteä kohti hoitohuonetta, joten muiden kivien tekstit jäävät tällä kertaa mielikuvituksen varaan.

Malediivit_spa-15Malediivit_spa-5

Malediivit_spa-17

Sinut ohjataan laituria pitkin yhteen hoitohuoneista. Nämä huoneet tönöttävät yksittäisinä mökkeinä span yleisten tilojen takana. Hoitohuoneessa on terassi, jolta avautuu näkymä merelle. Terassilla on kylpyamme, joka ei kuitenkaan nyt tule käyttöön, sillä edessä on oriental massage – yhdistelmä thai- ja balilaista hierontaa, sekä intialaista päähierontaa.

Huoneessa on kaksi hoitopetiä vierekkäin, molempien alla pään kohdalla lattiassa ikkuna, josta voi katsella hieronnan aikana veteen. Valitsemasi kivi – se jossa lukee hope – asetetaan lattialle lasin päälle. Käyt riisumassa vaatteesi hoitohuoneen nurkassa olevassa kylpyhuoneessa ja kiipeät hoitopöydälle. Hoidon alkamisen merkiksi soitetaan kelloa.

Tunnin ajan ajatukset leijailevat vapaasti kehon nauttiessa hieronnasta. Pieni hai vilahtaa ohi lattian ikkunassa. Öljy tuoksuu kevyesti ja mieli on raukea. Ajoittain katseesi hakeutuu kiveen… hope hope hope… soi päässä useamman kerran tunnin aikana. Toivo – mitä se tarkoittaa ihmiselle, jolta ei juuri nyt tunnu puuttuvan mitään. Kaikki on hyvin. Mielessä toki on jatkuvasti läsnä vieno toive siitä, että kaikki jatkuisi näin hyvin – vaikka välillä arki tuntuukin raskaalta, elämä on kuitenkin kohdellut lempeästi. Alkava vuosi on kuitenkin vielä arvoitus. Hieronnan aikana ajatus toivosta kohdistuu siihen, juuri käynnistyneeseen vuoteen, että se toisi mukanaan onnea, kuten aikaisemmatkin vuodet.

Malediivit_spa-7

Malediivit_spa-14

Malediivit_spa-9

Malediivit_spa-10

Malediivit_spa-11

Malediivit_spa-8

Tajunnanvirta vaihtuu ajoittain thaihieronnasta tuttuihin venytyksiin keskittymiseen. Seuraavaksi hierotaan päänahan veri liikkeelle. Tunnin kuluttua kelloa kilistetään jälleen hieronnan päättymisen merkiksi. Saat jäädä huoneeseen rauhassa pesemään sivuhuoneessa olevassa suihkussa öljyjä pois iholtasi. Pukeudut rauhassa ja tassutat lähellä olevaan lepohuoneeseen. Asetut mukavasti sohvalle katselemaan hiljalleen liplattavaa turkoosia vettä. Miten veden väri voikaan olla noin kaunis?

Malediivit_spa-12

Malediivit_spa-13

Pöydälle viereesi tuodaan pannullinen inkivääriteetä. Sitä riittää useamman kupposen verran, joten makoilet rauhassa teetä siemaillen ja toki viihdytät viereisellä pedillä lepäävää kynsiään kuivattelevaa tätiä kameran suljinäänellä, sillä täytyyhän blogia varten saada kuvia.

Aurinko painuu mailleen, ja kunhan maltat laskea kameran alas, ympärillä on aivan hiljaista. Pitkän tovin päästä nouset ylös, vaikka eihän tällaisesta tunnelmasta malttaisi millään poistua. Perhe kuitenkin odottaa. Onneksi huomenna on edessä taas uusi päivä paratiisissa.

Malediivit_spa-18

Malediivit_spa-19

 


 

Näitä pieniä hetki itselle tarjoavat spat pitkin maailmaa. Upeat hyvinvoinnin ja rauhoittumisen keitaat ovat usein kiireisten kaupunkien keskelle rakennettuja, kuten vaikkapa kotoinen Helsinki Day Spa, jossa olen muutaman kerran käynyt (sillä nerokkaat ystäväni ovat hommanneet minulle sinne lahjakortteja). Vaikka en varsinainen hoitolahiiri olekaan ja luuhaa näissä paikoissa harva se viikonloppu, olen kuitenkin jäänyt sen verran koukkuun, että lahjoja tai ei, taidan järjestää tälle keväälle uuden piipahduksen Erottajan nurkalle.

Tavallisten, vaikkakin usein ihanien ja ylellisten rauhan tyyssijojen lisäksi maailmalta löytyy spa-hoitoloita, jotka ovat suorastaan taivaallisia, aivan out of this world. Hoitoloita, joiden puitteet ovat niin upeat, että tekee mieli tirauttaa pari kyyneltä. Tällainen on tässä tekstissä kuvailtu spa, joka löytyi lomasaareltamme Vilamendhoolta Malediiveilla. En voinut vastustaa kiusausta… ja Duniye Spa olikin aivan upea ♥

 

14 Comments

 1. Anna | Muuttolintu.com

  27/01/2017 at 02:10

  Kuulostaapa rankalta päivältä paratiisissa. 🙂 Malediivien maisemat on kyllä ihan kuin postikorteista. Saari näyttää hyvin samanlaiselta kuin meidän häämatkasaari. Se ihana kirkas turkoosi vesi! <3 Me ollaan tosi vähän käytetty mitään spa-palveluita matkoilla. Bali ja Fiji tuli mieleen ekana, mutta muita kertoja en edes muista. Fijin hieronnastakin muistan vaan sen, että toivoin että se olisi jo ohi. Taidan olla huono rentoutumaan 😀 Kuulostaa kyllä kohtuullisen rentouttavalta etenkin tuollaisissa maisemissa, ja varmasti ihana saada välillä hetki itselleen hemmottelun merkeissä!

  Reply
  • Henna

   28/01/2017 at 23:24

   Oli kyllä superrankkaa… mutta jos oikein yrittäisin, niin ehkä jaksaisin tuota vielä muutaman viikon lisää 😛 Malediivit on tosiaan yksi niistä paikoista, jossa sen postikorttikuvan voi napata lähes mistä tahansa, eikä vaan siitä yhdestä tietystä kohdasta ja kaikkialla muualla on roskaa ja rumaa jne.

   Oletkohan ollut jotenkin huonoissa hieronnoissa, tai ehkä olet vaan yksi niistä, jotka eivät oikeasti hieronnoista nauti. Hmm. Thaimaa on minusta siitä(kin) syystä ihana maa, että thaihieronta on ehkä maailman mahtavinta, ja siellä se on edullistakin.

   Reply
 2. Travelloverin Annika

  27/01/2017 at 13:47

  Lomalla on todella rankkaa. 🙂 Ihana paikka. Tykkään käydä hieronnoissa reissussa, mutta usein on muka niin kiire, ettei ehdi. Joskus taas hotellien spat ovat niin järkyttävän kalliita, ettei niihin tee mieli mennä, ja kaupungilla edulliset jotenkin vähän epäilyttäviä… Mutta tuo on kyllä ihana. Maailman kauneimman titteliä en ilman kilpailua olisi valmis sille antamaan, koska hyvä kilpailija oli vaikkapa minulla Filippiineillä. 🙂 Mutta tuolta ei voi poistua kuin levollisella mielellä. Tykkään myös, miten tuolla kokemuksesta yritetään tehdä kokonaisvaltainen kaikenlaisilla yksityiskohdilla, vaikka juuri niillä kivillä.

  Reply
  • Henna

   28/01/2017 at 23:27

   Minäkin tykkään, mutta monesti on sama ongelma, että kalliit on kalliita ja edulliset epäilyttäviä. Kerran taisimme Singaporessa eksyä paikkaan, jonka epäilen tarjoavan tavallisesti jotain ihan muuta kuin niitä hierontoja, mutta kiltisti meitä kuitenkin hierottiin O_o

   Upean näköinen oli se Filippiinien paikka myös! Tämä taisi olla kaunein, jossa minä olen päässyt käymään, mutta luulen, että maailmassa riittää vielä muutama paikka arvioitavaksi 🙂

   Reply
 3. Miika ♥ Gia | matkakuume.net

  27/01/2017 at 21:23

  Et kuule arvaakaan miten paljon just nyt voisin lähteä tuonne. Kroppa ja mieli huutaa juuuurikin tuollaista kokemusta.

  Kävin taannoin meidän Fihalhohin spa’ssa (kostoksi Miikan sukelluksista), ja siellä oli ihan samanalainen tunnelma, mutta se ei kyllä ollut water villassa. Siinä tämä vie ihan selvästi pisteet. Voisi melkein harkita että jos joskus Malediiveille päädytään niin mentäisiin tuonne, sen verta paljon olet sitä hehkuttanut.

  Reply
  • Henna

   28/01/2017 at 23:29

   Luulen, että itse taas menisin jälleen uudelle saarelle. Malediivit on aina ihana ♥ Vertailussa edelliseen meidän edellisen reissun saareen molemmissa oli puolensa, mutta kirjoittelen siitä joskus myöhemmin vielä. Sen toisen paikan spata en testannut, mutta epäilen että tämä olisi vienyt voiton ihan 6-0.

   Reply
 4. Mika / Lähtöportti

  27/01/2017 at 23:43

  Tämä oli siis ilmeisesti vielä mukavampaa kuin bhutanilainen kuumakivikylpy? Mä olen noista hyvän elämän asioista kyllä kokeillut vihreää teetä ja Paulo Coelhon kirjoja, mutta kylpylähoidot on vielä testaamatta. Pääsin viime kesänä elämäni ekaa kertaa vesiliukumäkeen, joten ehkä parinkymmenen vuoden päästä olen jo tarpeeksi aikuinen kokeilemaan näitä hoitojakin. Tykkäisin varmasti tähystää tuollaisesta lattian ikkunasta haita ja muita kaloja.

  Upeita kuvia! Näiden myötä Malediivit alkaa houkuttelemaan aina vaan enemmän ja enemmän 🙂

  Reply
  • Henna

   28/01/2017 at 23:31

   Hmm. Ehkä? Ergonomisempaa ainakin! Mutta oli se kuumakivikylpykin aika huikea kokemus siinä ympäristössä. Nyt kyllä pistit pahan, ei hieronnan ja kylvyn vertailun muodossa, vaan itse liitän näihin niin kovin paljon sitä ympäristöäkin, että Malediivit vai Bhutan. En pysty. Oikosulku. Parhaita molemmat ja niin eri maailmasta, että apua.

   Ja olisi aika ihme, jos Malediivit ei yhtään houkuttaisi! Ehkä, kun pääsen näiden postausten loppuun, olet jo varaamassa lentoja 😉

   Reply
 5. Laura

  28/01/2017 at 12:04

  Tässä tyttöporukalla ihaillaan näitä kuvia ja todettiin, että tuollainen paratiisisaari on vielä kokematta. Ehkäpä joskus. Hieronta kelpaisi myös! Kun itse kirjoittelin virtuaalitodellisuudesta, niin aloin miettiä, voisiko sen kautta sukeltaa tuonne valohoitoon edes hetkeksi… 🙂

  Reply
  • Henna

   28/01/2017 at 23:33

   Tätä virtuaalitodellisuutta pohdittiin meidän matkallakin ja mietittiin, kuinka pitkällä tulevaisuudessa sillä mahdollisesti pääsee lähes autenttiseen kokemukseen monen aistin kannalta. Tästä jo sinunkin blogiisi kommentoin. Taitaa mennä jokunen tovi, joten siihen saakka koluan näitä paratiisisaaria ihan irl 🙂

   Reply
 6. Kohteena maailma / Rami

  29/01/2017 at 23:30

  Itse en ole kylpyläihmisiä ollenkaan, joten sana spa aiheuttaa minussa negatiivista kaikua. En myöskään ole hieronnan suuria ystäviä, mikä lienee johtuvan siitä, että kroppani on niin loistavassa tikissä 😀 No joo, hieronta olisi kyllä sellainen juttu, että pitäisi käydä huomattavasti useammin laittamassa rähjäinen ruho kuntoon.

  Asiaan: onpa upean näköinen paikka. Olisi tosiaan hieno olla tuollaisessa paikassa rentoutumassa ja vaikka en spa ihminen olekaan, niin tuolla olisin 🙂 On kyllä tavoitteena joskus tehdä tällainen vastaava reissu yhtä upeaan paikkaan, jossa ollaan ja rentoudutaan vaan.

  P.S. Oli tosi mukaansa tempaavasti, joskin rauhallisesti kirjoitettu postaus!

  Reply
  • Henna

   05/02/2017 at 20:58

   Minä taas rakastan kunnon hierontaa ♥ Tykkäisin muutenkin kaiken maailman spa-hoidoista, mutta tuo hieronta on lähestulkoon ainoa, jonka ajattelen olevan hintansa väärti, sillä aika tiukkoja hintoja noista kuitenkin useimmiten pyydetään. Ei jotenkin tunnu järkevältä maksaa satasta siitä, että joku levittelee mutaa naamalle 😀

   Reply
 7. Susanna

  30/01/2017 at 02:22

  Tämä on kyllä ihana kohde

  Reply
  • Henna

   05/02/2017 at 20:58

   Sanos muuta! 🙂 ♥

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram