kulkutautiset

Paratiisirantojen kutsun kuulen

Pimeän ja märän marraskuun viimeisenä päivänä, sohvan syövereissä, flunssan kourissa kieriskellen, villasukat jalassa ja teemuki kourassa, mieleni karkaa pois harmaudesta paratiisirannoille palmujen katveeseen.

Ollapa nyt siellä, missä lentokoneen ikkunasta innostunutta kurkistelijaa tervehtivät sadat pienet saaret turkooseissa vesissä. Siellä lentokentältä ulos astuessa päätyy suoraan laituriin bussiterminaalin tai juna-aseman sijasta. Matka jatkuu veneen kyydissä lämpimän merituleen pyyhkiessä kasvoja, tai ehkä pienkoneen propellien mekkalassa saaria lähemmältä etäisyydeltä ihastellen.

malediivit-1

malediivit-2

Ollapa nyt siellä, missä valkoisia rantoja reunustavat palmupuut. Siellä pienen saaren ympäri kävelee lyhyessä ajassa, eikä se haittaa, sillä kerrankin mieli on siellä, missä ruumiskin, etkä keksi parempaa paikkaa olla juuri sillä hetkellä. Rannan hiekka on niin pehmeää, että varpaat uppoavat siihen helposti. Kävellessään voi ihastella sekä saaren että rantaveden elämää. Pieni saari kätkee sisäänsä yllättävän monenlaisia eläinasukkaita ja vedet ovat vilskettä täynnä. Palmuissa pitävät kotiaan mm. suuret hedelmälepakot, ja erilaiset liskot paistattavat päivää kivillä ja puunrungoilla. Matalassa rantavedessä uiskentelevat hainpoikaset sekä rausku jos toinenkin.

malediivit-18

malediivit-24

malediivit-30

malediivit-12

malediivit-4

Ollapa nyt siellä, missä veden alta löytää ihan uuden maailman. Siellä saaren ympärillä kirkkaissa vesissä on upea koralliriutta, ja sen saavuttaakseen riittää, että lampsii laiturin päähän tai ui lyhyen matkan rannasta. Aikataulutettuja veneretkiä ei tarvita, sillä huippuluokan riutta löytyy kivenheiton päästä oman bungalowin ovesta. Riutalla vierailijaa tervehtivät runsaat kalaparvet, pienet hait ja rauskut, kilpikonnat, mustekalat sekä värikkäät korallit. Koska kaikki riippuu sinusta itsestäsi, eikä kenenkään toisen aikatauluista, voi vedenalaista elämää ihmetellä joka päivä kyllästymiseen asti. Vaan kukapa siihen kyllästyisi…

malediivit-10

malediivit-7malediivit-11

Ollapa nyt siellä, missä eivät huolet paina, sillä kaikesta on huolehdittu puolestasi. Siellä notkuvat ruokapöydät valmiiksi katettuina aina, kun vatsa alkaa vähän kurnia, ja jopa keittiön ovella jonottavista eläinystävistäkin pidetään huolta. Päivät menettävät merkityksensä, sillä ne seuraavat toisiaan samanlaisina – nimittäin täydellisinä. Muodostuu rutiini, joka sisältää lähinnä syömistä ja snorklaamista ja rakkaiden kanssa vietettyä aikaa. Siitä rutiinista ei haluaisi päästää irti ollenkaan.

malediivit-9

malediivit-28

malediivit-29

Ollapa nyt siellä, missä ympäröivät värit ovat niin kirkkaita, että postikortit kalpenevat niiden rinnalla. Siellä turkoosi rantavesi jatkuu silmänkantamattomiin ja taivas on sinistäkin sinisempi. Kuinka ihanalta tuntuukaan istahtaa näiden maisemien ympäröimänä lämpimään veteen ja upottaa jalat hiekkaan, vain olla ja jutustella hiljaa. Sadettakin joskus saa niskaan, mutta haitanneeko tuo, sillä se on yhtä lämmintä linnunmaitoa kuin rantavesikin, ja porottava aurinko kuivaa pian, jos ylipäänsä sattui olemaan poissa vedestä sateen yllättäessä.

malediivit-20

malediivit-21

malediivit-27

Ollapa nyt siellä, missä vene odottaa laiturin päässä viedäkseen sinut katsomaan syvemmissä vesissä villinä ja vapaana hyppiviä delfiinejä. Siellä lyhyen matkan päässä ilakoivat tutut ystävät, jotka uivat kilpaa veneen kanssa ja välillä vetäytyvät kauemmaksi esittääkseen hienoimmat temppunsa ja volttinsa. Ehkä olet onnekas ja näet pienen poikasen mahalaskun kesken aallon. Se vasta harjoittelee, sillä kukaan ei ole seppä syntyessään, mutta onnistuu puuhatessaan sulattamaan katselijan sydämen.

malediivit-15malediivit-16

Ollapa nyt siellä, missä auringonlaskun aikaan on edelleen niin lämmin, että voi kevyessä kesämekossa istuskella drinkki kädessä odottamassa taivaan räjäyttävää punaisen ja oranssin iloittelua. Siellä auringonlaskut ovat niin kauniita, ettei löydy riittäviä sanoja niitä kuvailemaan. Joka ilta niitä pysähtyy varta vasten katsomaan, sillä ei ole kiire minnekään, ja mikä edes olisikaan sen parempaa tekemistä. Show on aina erilainen ja maalari maalaa taivaan hieman erilaisilla sävyillä edellisiltaan verrattuna. Auringonlaskun jälkeen alkaa uusi show, nimittäin mantarauskujen tanssi laiturin päässä. Sitä kerääntyvät jo muutkin katsomaan, sillä kyseessä on kuitenkin maailmanluokan tähtien näytös. Maailman suurimmat rauskut lipuvat kerta toisensa jälkeen ohi laiturin valojen ja laiturin päähän kertynyt pieni yleisö pidättää hengitystään. Sen päätteeksi on hyvä vetäytyä yöpuulle odottamaan taas seuraavaa päivää, joka saapuu yhtä ihanana kuin edeltäjänsäkin.

malediivit-3

malediivit-17

malediivit-5

malediivit-6

Ollapa siellä… Malediiveilla, yhdessä maailman kauneimmista paikoista…

malediivit-23

… ja mehän aivan pian olemme, sillä perheemme ensi vuoden ensimmäinen reissu suuntautuu juurikin näihin maisemiin ♥ Vielä jaksamme hetken pimeyttä, ja sehän sujuu helposti joulukuun myötä ilmaantuvien jouluvalojen ja glögin voimalla. Vaikka lähipuistomme hiekkalaatikko onkin jäässä, ihan kohta leivomme Minireissumiehen kanssa hiekkakakkuja sydämemme kyllyydestä ♥

Postauksen kaikki kuvat edelliseltä matkaltamme Malediiveille.

malediivit-19

Missä sinä haluaisit olla juuri nyt?

12 Comments

 1. Kohteena maailma / Rami

  01/12/2016 at 00:33

  Olipa kivasti kirjoitettu kaipuu paikasta, missä haluaisi olla juuri nyt. Kun lopussa selviää kohde ja vielä tieto siitä, että seuraava matka suuntautuu sinne, niin tässähän tuli jo onnellinen olo lukijalle kirjoittajan puolesta 🙂

  Malediivit on paikka, mikä itseä tavallaan kiinnostaa ja tavallaan ei. Nimittäin hieman pelkään sitä, riittääkö itsellä ilo nauttia tuosta paratiisista viikkoa saati kahta vai kaipaisinko enemmän tekemistä laajemmalla alueella. No sehän oikeastaan selviäisi sillä, että menisi sinne. Tietysti, jos pienten muksujen kannalta asiaa miettii, niin niille riittää ihan riittävästi tekemistä ja hiekkakakkumaastoa tuolla. Kun itselle pakkaisi riittävästi kirjoja mukaan, niin tulisi ainakin rentouduttua ja nukuttua tarpeeksi.

  Itsellä tällä hetkellä tekisi mieli ristiriitaisesti olla jollakin Karibian saaren rannalla tai vaihtoehtoisesti New Yorkin iltaelämässä. 😀 Molempi parempi. Vaikka kaipaan aina välillä rauhaa, niin kaipaan ennen kaikkea ihmisiä ympärilleni.

  Reply
  • Henna

   02/12/2016 at 23:26

   Minä olen normaalisti matkoillani melkoinen sähköjänis, mutta Malediiveissa on joku niin suuri taika, etten samanlaista säntäilyä kaipaa kuin yleensä. Tosin tähän asiaan saattaa vaikuttaa se, että tuo edellinen keikka oli viikko meidän 7 kk reissun päätteeksi, joka muuten säntäiltiin paikasta toiseen tukka putkella vaihtaen maisemaa keskimäärin parin päivän välein. Lepo oli ehkä oikeasti silloin tarpeen. Toinen asia, jota en tässä postauksessa maininnut… olemme intohimoisia sukeltajia ja mikäpä silloin sen parempi kohde kuin Malediivit. Mutta ihan snorklatessakin tuolla saa päivänsä pitkälti kulumaan, sillä riutta on snorklaajalle harvinaisen hieno. Olen minä paremmilla sukeltanut, mutta snorklauksen suhteen tuo on ollut ehdottomasti paras. Eikä tosiaan tarvinnut lähteä retkelle, joten puoli päivää siellä aina vähintään kuluin ja kun välissä kävi lounaalla, niin kyllä ne päivät hurahtivat äkkiä ohi, enkä varmasti yhtäkään kirjaa ehtinyt lukea 🙂 Samoissa merkeissä taitaa mennä meillä reissu nytkin, sukeltaessa ja snorklatessa… ja toki nyt, kun joukkueessamme on myös pieni matkalainen, niin niitä hiekkakakkuja rakennetaan. Vaikka veikkaan, että vesileikit vievät voiton, altaassa on harjoiteltu joka viikko kolmikuisesta lähtien ♥

   Reply
 2. Anna | Muuttolintu.com

  01/12/2016 at 06:05

  Ollapa nyt tuolla, todellakin! En yhtään pistäisi pahakseni. 🙂 Siitäkin huolimatta, että ei täällä Australiassa tällä hetkellä kyllä valosta, lämmöstä tai rannoistakaan ole pulaa. Ihanasti kirjoitettu, ja kuulosti kyllä hyvin samanlaiselta kuin meidän Malediivien loma. Malediivit on kyllä yksi niistä täydellisimmistä paratiiseista missä ollaan käyty. Ihan huippua, kun voi lähteä snorklailemaan ja ihailemaan vedenalaista maailmaa suoraan rannalta. Meillä oli Malediiveilla ensimmäistä (ja kenties viimeistä) kertaa elämässä all inclusive -paketti, ja yksi pääasioista mitä matkalta on jäänyt mieleen upeiden maisemien lisäksi on se syömisen määrä, huh… 🙂 Me oltiin 6 päivää, ja siinä missä joillekin tulisi ehkä tuossa ajassa tylsää, meistä tuntui että aika loppui kesken. Mitään retkiä ei edes ehditty tehdä, vaikka olisikin kiinnostanut.

  Voi teitä onnellisia kun pääsette pian tuonne!!! Kyllä varmasti kestää hetken vielä pimeyttä sen ajatuksen voimalla. Meidänkin on ehdottomasti joskus lähdettävä uudestaan. <3

  Reply
  • Henna

   02/12/2016 at 23:30

   Me olimme viimeksi vissiin 8 päivää ja olisi kyllä voinut olla vielä toisen samanlaisen setin, enkä usko, että olisi tullut siltikään tylsää. Siinä ne päivät kuluivat sukeltaessa, snorklatessa ja syödessä. Yhdellä retkellä sukellusreissujen lisäksi vaan käytiin, kun ilmaiseksi saatiin tuo delfiiniretki (kun valitettiin siitä, että joku turkkilainen leffankuvausryhmä omi saaren parhaan rannan koko meidän loman ajaksi 😀 ).

   Millä saarella olitte? Meillä on nyt edessä eri saari ja myös eri atolli. Viimeksi oltiin pikavenematkan päässä, mutta nyt päästään vesitasolla lentämään 🙂

   Reply
 3. Jenni

  02/12/2016 at 08:50

  Tuonne on kyllä vielä joskus päästävä. Itse kaipaan nyt Aasian auringon alle. Yritän olla laskematta päiviä, mutta välillä sorrun siihen kuitenkin. Ei ole pitkä aika tammikuun loppuun, mutta toisaalta on kuitenkin 🙂 Filippiineille ja Indonesiaan kaipaan siis. Toivottavasti löydän sieltä (lähes yhtä ihania) paratiisirantoja.

  Reply
  • Henna

   02/12/2016 at 23:32

   Filippiineillä en ole käynyt, mutta kuvien perusteella vallan kauniita rantoja sielläkin 🙂 Indonesiassa tuttu on Pohjois-Sulawesin Bunaken ja parempia koralliriuttoja saa kyllä hakea… Ihanaa, että reissu on tulossa kuitenkin pian! Kyllä sen voimin jaksaa hetken täällä pimeydessä tarpoa ♥

   Reply
 4. Annika | Travellover

  02/12/2016 at 15:22

  Voi kuule, tiedän, mistä puhut! Viime vuonna vietin yksin joulua Malediiveilla. Oli ehkä erikoisin joulu koskaan, paitsi ehkä voiton vie kuitenkin se, kun mieheni hankki kansainvälistä joulupukkikokemusta Etiopiassa. 🙂 Melkein olisin kade pääsystäsi tuonne takaisin, jollei olisi omia reissuja tulossa – koska olisinhan minäkin voinut valita Malediivit, mutta valitsin tällä kertaa toisin. Mutta nuo vedet, hiekka, auringonlaskut, delfiinit. <3

  Reply
  • Henna

   02/12/2016 at 23:34

   Niin sinä olitkin joulun siellä! Muistan kyllä lukeneeni postauksiasi. Tuo Etiopian joulupukkikierros kuulostaa melko eksoottiselta 😀

   Minäkin voisin olla ihan vähän kade Hong Kongista… se on nimittäin lempikaupunkini koko maailmassa ja edellisestä vierailusta on jo ihan liian pitkä aika. Mutta asiahan on juuri noin, että itse olen valinnut matkustaa muualle. Mutta Hong Kong, sinne sydämeni kaipaa aina ♥

   Reply
 5. Mika / Lähtöportti

  02/12/2016 at 18:20

  Tosi kauniisti kirjoitettu! Niin kuin Rami tuossa jo mainitsikin, niin tässä tulee onnelliseksi teidän puolesta kun pääsette pian takaisin Malediiveille 🙂

  Itse olen aina pelännyt, etten viihtyisi Malediivien pienillä paratiisisaarilla, vaan kaipaisin vähän enemmän liikkumatilaa ja maata ympärilleni. Vesi kun ei ole se omin elementtini. Tämä postaus sai kuitenkin vähän toisiin ajatuksiin. Varmasti mukavaa elämää ja kunnon rentoutuminen tekee toisinaan hyvää. Siis miksipä ei, kukapa tuohon kyllästyisi!

  Vastauksena kysymykseen, haluaisin juuri nyt olla vaikka Mauritiuksella. Paratiisi varmasti sekin, mutta hieman eri tyylinen kuin Malediivit. Toki mikä tahansa matka aina kelpaisi, vaikka johonkin eurooppalaiseen kaupunkiin.

  Reply
  • Henna

   05/12/2016 at 23:03

   Minäkin olen siitä varsin onnellinen 😛 Jouduin hetken pohtimaan tuota viihtymistä, jos ei vesielementti tunnu omalta. Ensinnäkin Malediivit on se paikka, joka kääntää paatuneimmankin maakravun vähintäänkin snorklaajaksi, sillä vedet ovat melko leppoisat ja riutat oikeasti hienot, ja koska retkelle ei tosiaan tarvitse raahautua, voi oman maun mukaan snorklata vaikka kymmenen minuuttia kerrallaan. Mutta jos ei sittenkään… niin uskoisin, että ainakin itse viihtyisin silti. Normaalisti kaipaan paljon tekemistä ja nähtävää lomille, mutta tuolla on KAIKKI niin kohdallaan, että nauttisin varmaankin joka tapauksessa. Olen sen verran visualisti, että nämä tällaiset harvassa olevat paikat, joissa se postikorttimaisema on vastassa lähes missä tahansa, mihin katseensa kääntää, vetoavat minuun kovasti. Verrattuna siis paikkoihin, joissa yhdestä kuvakulmasta kuvattuna saa hienon näköisen otoksen, ja muualla onkin sitten jotain ihan muuta kuin sitä postikorttimeininkiä.

   Mauritiuksella en ole vielä ehtinyt käymään, ehkäpä sinnekin joskus 🙂

   Reply
 6. Miika ♥ Gia | matkakuume.net

  02/12/2016 at 23:23

  Toisin kuin arvoisat muut kommentoijat, minun mielestäni on pelkästään törkeää että lähdette tonne eikä me päästä mukaan 😀

  Ei vaan. Lämmöllä muistelen noita maisemia ja fiiliksiä. Siellä oli pienen ja isommankin ihmisen hyvä olla. Oli hiekkakakkutarpeita, aurinkoa, sukellusta ja ennen kaikkea hetkessä olemisen fiilistä. Reilu kaksi viikkoa ei tuntunut lainkaan liian pitkältä. Jonain päivänä vielä takaisin ♥

  Reply
  • Henna

   05/12/2016 at 23:04

   Olemme törkimyksiä, mutta sehän jo tiedettiin 😛 Meillä harmillisesti ei ole taaskaan ihan kahta viikkoa aikaa, mutta eiköhän pari kakkua ehditä rakentaa lyhyemmässäkin… Sukelluksia myös odotamme kovasti, edellisistä on sattuneesta syystä vierähtänyt tovi.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram